Jäsenistölle

Kokouskutsu:

IHKT ry.n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Heinolan Lyseolla kivimaa salissa tiistaina 27.02.2024 alkaen klo 19.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset kevätkokous asiat.

 

Jäsentiedote 1/23

 Ensiksi haluan toivottaa kaikille Hyvää Uutta Vuotta 2023.

Harjoitukset.

Kevät kauden harjoitukset alkaa tammikuussa uudella paikalla. Vierailu Tommola-talolla jäi, onneksi, lyhyeksi ja tammikuussa tutustutaan uuteen harjoitussaliin, Kivimaan saliin Lyseonmäen koululla. Harjoitusajat on tutut klo 18.00-20.00 ja tämä koskee nyt molempia ryhmiä. Harjoitukset alkavat tiistaina 10.01.2023 klo 18.00 ja keskiviikkona 11.01.2023 klo 18.00.

Iltamat.

Keväällä on tarkoitus järjestää taas iltamat. Perinteisesti ne on pidetty huhtikuun viimeisellä viikolla ja yritän saada WPK-talon varattua keskiviikoksi 26.04.2023. Palataan asialle, kun asiat selviää.

Kesätanssit.

Kesällä pidetään kuudet tanssit Kuortin Kisahallissa keskiviikkoisin yhteistyössä Pertunmaan eläkeläisten kanssa. Samaan tapaan kuin viime kesänä. Tanssipäivät on 07.06 jolloin esiintyy Minna Äikäs. 21.06, 05.07, 19.07, 02.08 esiintyy Minna Äikäs. Päätöstanssit on 16.08. Yksi tanssi-ilta järjestyy kuuden hengen porukalla. Kaksi vastaa lipunmyynnistä, kaksi parkkipaikasta ja järkkäreitä pitää olla kaksi, joten väkeä tarvitaan näihin varainkeruuhommiin. Samalla saa harrastaa liikuntaa hyvän musiikin tahtiin. Tarkastelkaapa kalenterianne, että mitkä päivät sopii kullekin. Lista pyörii harkoissa.

Terveisin

Tuomo

 

Jäsentiedote 5/2022

 Syyskauden harjoitukset

Meidän pitkäaikainen harjoitussali WPK-talo jää pois harrastuskäytöstä ja meidänkin piti lähteä etsimään uusia tiloja tanhuharjoituksia varten. Uusi ”koti” löytyi Tommola talosta osoitteesta Hiidenhaudantie 2. Syyskauden harjoitukset alkavat tiistaina 6 syyskuuta klo 18.00 tiistairyhmän osalta. Keskiviikkoryhmän harjoitusaika jouduttiin ruuhkien vuoksi muuttamaan niin, että harjoitukset alkavat keskiviikkoisin vasta klo 18.30. Ensimmäinen keskiviikkoryhmän kokoontuminen on siis 7. syyskuuta klo 18.30.

Käynti Tommola taloon ja salin pukuhuoneisiin tapahtuu Tommola talon kaupungin puoleisesta sisäänkäynnistä, joka on auki viisitoista minuuttia ennen harjoitusvuoron alkua. Harjoituksiin onkin saavuttava ajoissa, sillä ovi lukittuu sillä kellonlyömällä kun harjoitukset alkaa eli tiistaina klo 18.00 ja keskiviikkona klo 18.30. Myöhästyneiden onkin yritettävä puhelimella herättää joku tanssijoista avaamaan ovi.

 

Hollo ja Martta festivaali

Perinteinen kansantanssifestivaali Hollo ja Martta ulottaa ohjelmatarjontansa jälleen myös Heinolaan. Järjestämme WPK-talolla (ohjelmalliset illanvietot ovat edelleen mahdollisia WPK-talolla) Kroatialaisen illan. Keskiviikkona 02. marraskuuta salin lavalle kipuaa Krk-saarelta kotoisin oleva Punat-ryhmä. Tilaisuus alkaa klo 18.00. Pankaapa sana kiertämään.

 

Kesätanssit

Järjestimme kuluneen kesän aikana kolmet tanssit Kuortin Kisahallissa yhdessä Pertunmaan eläkeläisten kanssa. Me hoidimme yleiset järjestelyt ja eläkeläiset huolehtivat kahviosta. Palaute tanssijoita oli kauttaaltaan positiivinen ja näille tansseille oli ilmiselvästi tilaus. Taloudellisestikin tanssit olivat seuralle tuottoisat. Viivan alle jäi lähes pari tuhatta euroa käytettäväksi seuran toimintaan.

 

Viestintä

Allekirjoittanut joutuu aina silloin tällöin kyselemään erinäisiä asioita jäsenistöltä tekstiviestein. Yleensä kyse on asiasta mikä on riippuvainen jonkinasteisesta aikataulusta. En viestittele turhista asioista ja minullakin on aina näissä asioissa takaraja minkä puitteissa on toimittava. Pyydänkin nöyrästi, että aina kun saatte minulta viestin jossa kysellään osallistumista johonkin tapahtumaan tai asiaan, niin vastatkaa viestiin oli vastaus kyllä tai ei.

TerveisinTuomo

 

Jäsentiedote 4/21

Harjoitukset;

Syksyn harjoitukset ovat käynnistyneet ja vanhoja sekä joitain uusia askelikkoja on tungettu osallistujien lihasmuistiin. Harkat jatkuu joulukuulle tiistaisin ja keskiviikkoisin WPK-talolla alkaen klo 18.00. Jos tulee muutoksia, niin niistä kerrotaan seuran www.sivuilla os: www.itahameenkansantanssijat.fi, joita pyritään päivittämään jatkuvasti.

Hollo ja Martta festivaalin kansainvälinen ilta

Yksi seuramme syksyn tärkeistä tapahtumista on perinteisen Hollo ja Martta kansantanssifestivaalin kansainvälinen ilta WPK-talolla keskiviikkona 03.11. Vieraaksemme saapuu unkarilainen ryhmä. Tiistairyhmä treenaa parhaillaan omaa ohjelmanumeroa tilaisuuteen. Illan sujuva läpivienti vaatii lisäksi useiden henkilöiden työpanoksen. Tekijöitä tarvitaan lipunmyyntiin, järjestyksen valvontaan, arpamyyntiin ja kahvilaan. Ilmoitelkaa mihin ”virkaan” haluatte harjoituksissa olevan listaan tai suoraan minulle. Lisäksi tarvitaan arpajaisvoittoja. Kun jokainen tuo kaksi vähintään kahden euron arvoista palkintoa, niin saadaan aikaiseksi kunnon arpajaiset. Arvan myynti on tärkeää seuran talouden kannalta.

Matka Hollo ja Martta festivaalin pääkonserttiin

Hollo ja Martta festivaalin pääkonsertti vietetään Lahden kaupunginteatterin Juhani näyttämöllä lauantaina 6 pnä marraskuuta alkaen klo 16.00. Järjestämme matkan ko. konserttiin seuran kustannuksella. Matkan aikataulu tarkentuu myöhemmin. Sitovat ilmoittautumiset harkoissa esillä olevaan listaan tai minulle puhelimitse.

Syyskokous

Seuran syyskokous pidetään tiistaina 09.11.2021 ja varsinaisten syyskokousasioiden lisäksi kokouksessa päätetään makasiinitanssien jatkosta ja mahdollisuudesta järjestää tansseja talviaikaan WPK-talolla. Makasiinin vuokranantaja vaihtuu ja tässä yhteydessä meidän on mietittävä vuokrasopimuksen jatkoa.

Syysterveisin

-Tuomo