Kaikki kirjoittajan admin artikkelit

Jäsenkirje 4/21

Harjoitukset:

Syksyn harjoitukset ovat käynnistyneet ja vanhoja sekä joitain uusia askelikkoja on tungettu osallistujien lihasmuistiin. Harkat jatkuu joulukuulle tiistaisin ja keskiviikkoisin WPK-talolla alkaen klo 18.00. Jos tulee muutoksia, niin niistä kerrotaan seuran www.sivuilla os: www.itahameenkansantanssijat.fi, joita pyritään päivittämään jatkuvasti.

Hollo ja Martta festivaalin kansainvälinen ilta

Yksi seuramme syksyn tärkeistä tapahtumista on perinteisen Hollo ja Martta kansantanssifestivaalin kansainvälinen ilta WPK-talolla keskiviikkona 03.11. Vieraaksemme saapuu unkarilainen ryhmä. Tiistairyhmä treenaa parhaillaan omaa ohjelmanumeroa tilaisuuteen. Illan sujuva läpivienti vaatii lisäksi useiden henkilöiden työpanoksen. Tekijöitä tarvitaan lipunmyyntiin, järjestyksen valvontaan, arpamyyntiin ja kahvilaan. Ilmoitelkaa mihin ”virkaan” haluatte harjoituksissa olevan listaan tai suoraan minulle. Lisäksi tarvitaan arpajaisvoittoja. Kun jokainen tuo kaksi vähintään kahden euron arvoista palkintoa, niin saadaan aikaiseksi kunnon arpajaiset. Arvan myynti on tärkeää seuran talouden kannalta.

Matka Hollo ja Martta festivaalin pääkonserttiin

Hollo ja Martta festivaalin pääkonsertti vietetään Lahden kaupunginteatterin Juhani näyttämöllä lauantaina 6 pnä marraskuuta alkaen klo 16.00. Järjestämme matkan ko. konserttiin seuran kustannuksella. Matkan aikataulu tarkentuu myöhemmin. Sitovat ilmoittautumiset harkoissa esillä olevaan listaan tai minulle puhelimitse.

Syyskokous

Seuran syyskokous pidetään tiistaina 09.11.2021 ja varsinaisten syyskokousasioiden lisäksi kokouksessa päätetään makasiinitanssien jatkosta ja mahdollisuudesta järjestää tansseja talviaikaan WPK-talolla. Makasiinin vuokranantaja vaihtuu ja tässä yhteydessä meidän on mietittävä vuokrasopimuksen jatkoa.

Syysterveisin

-Tuomo

Jäsenkirje 4/19

Hyvää syksyä tanhuajat.

Makasiinitanssit.

VR.n Makasiini on sulkenut ovensa tanssiväeltä tältä kesältä. Kesä oli viime kesää parempi yleisömäärillä laskien. Paras ilta osui kauden loppuun ja päätöstansseissa lippuja myytiin yli 90. Muutenkin toiminta piristyi syksyä kohden. Näin jälkikäteen tarkasteltuna eniten tanssiväkeä saapui paikalle paikallisten tanssittajien vastatessa musiikista. Satu-Maarit ja Jouko Keskinen/Antti Aronen toivat väkeä paikalle. Myös ”house band” Puskan Sävel kiinnosti tassiväkeä. Maksavaa tanssiväkeä oli koko kesän keskimäärin 60/ilta. Makasiinirakennus saatetaan talvikuntoon torstaina 5. syyskuuta. Talkoot alkaa aamusta klo 09.00. Tämä ilmoitus tulee valitettavasti viime tipassa, mutta tieto on saatettu ydinryhmälle muuta kautta. Joka tapauksessa, jos haluat kantaa kortesi kekoon, niin tervetuloa.

Kesäkauden päättäjäiset

Kesäkausi saatetaan muistojen joukkoon jo perinteeksi muodostuneen kauden päättäjäiskokoontumisen muodossa. Makasiinitansseja pyörittäneet kokoontuvat hyvän syömisen ja pelien sekä mainion seuran merkeissä Vierumäen metsästyseuran majalle sunnuntaina 22.09.2019. Tilaisuus alkaa klo 13.00 ja sinne mennään kimppakyydeillä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen harjoitusten yhteydessä.

Syksyn harjoitukset

Hannun tiistairyhmä aloittaa syyskauden WPK-talolla 10.09.2019 klo 18.oo. Anna-Maijan ryhmä puolestaan kasaantuu ensimmäistä kertaa keskiviikkona 11.09.2019 niin ikään kuudelta. Heti alusta on tosi kyseessä, sillä meiltä tarvitaan jokunen salonkikelpoinen esitys lokakuun Hollo ja Martta festivaalitilaisuudessa.

Hollo ja Martta

Tuossa jo mainitsinkin Hollo ja Martta festivaalin. Meille on tuosta festivaalista varattu Meksikolainen ilta, joka vietetään WPK-talolla 30.10.2019 alkaen klo 18.00. IHKT toimii tilaisuuden järjestäjänä. Harjoituksissa on nähtävänä lista, johon jokainen voi merkitä miten haluaa kantaa kortensa tilaisuuden kekoon. Mainostakaatten tuota tapahtumaa omille tutuillenne, jotta saadaan WPK-talon katsomo pullistelemaan. Jokapäivä ei Heinolassa nähdä meksikolaista kansantanssia.

Syyskauden harjoitukset

Itä-Hämeen kansantanssijoiden syyskausi alkaa syyskuussa.

Tiistairyhmä, eli Hannu Järvisen ohjaama ryhmä kokoontuu ensimmäistä kertaa tiistaina 10.09.2019. Harjoitukset jatkuvat tiistaisin ja viimeiset treenit syyskaudella tanssitaan 3. joulukuuta. Harjoitukset pidetään WPK-talolla alkaen klo 18.00.

Keskiviikkoryhmä, eli Annamaija Lehtisen ryhmä aloittaa syyskauden keskiviikkona 11.09.2019 klo 18.00. Tämäkin ryhmä kasaantuu WPK-talolla. Viimeiset treenit ennen joulutaukoa pidetään 05.12.2019.

Riisutaan ryppyotsat, puetaan hymynaamat tilalle ja tanssitaan hyvässä seurassa. Tervetuloa uudet ja kokeneemmat tanssijat.

Jäsenkirje 2-2019.

Iltamat

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja sen myötä iltamat. Perinteiset iltamat järjestetään tänä vuonna tavallista aikaisemmin, eli jo keskiviikkona 17. huhtikuuta. Tämän vuoksi olemme keskustelleen lisäharjoituksista maalis- ja huhtikuussa, jotta esitykset pystytään hiomaan kuntoon. Pidetään kahdet treenit viikossa, eli molemmat ryhmät kokoontuvat tiistaisin ja keskiviikkoisin WPK-talolla klo 18.00 alkaen ensiviikon tiistaista 05.03. Toivottavaa olisi, että mahdollisimman moni iltamien esityksissä mukana oleva tulisi harjoituksiin.

Iltamista vielä. Jos jollakin on ideoita ja mahdollisuuksia toteuttaa pieniä ohjelman palasia tanssiesitysten väliin, niin niitä otetaan mielihyvin vastaan. Iltamien ainaisena ongelmana on tanssiesitysten lyhyet väliajat. Samat ihmiset esiintyy perättäisissä ohjelmanumeroissa ja vaatteiden vaihtoon ei tahdo jäädä aikaa.

Toinen iltamia koskeva juttu on arpajaiset. Palkintoja tarvitaan, joten tässäkin kohtaa tarvitaan jäsenistöltä aktiivisuutta. Arvan hinta on 1 euro, joten palkintojenkin hinnan olisi oltava vähintään tuo summa. Tiittasen Aino on arpajaisten yhdyshenkilö. Ilmoitelkaa hänelle mitä palkintoja olette hankkineet, jotta Aino saa tehtyä palkintolistat. Ainon yhteystiedot: 040 7250647 ja aino.tiittanen@gmail.com.

Jäsenmaksu

Tämän vuoden jäsenmaksut pitää maksaa maaliskuun aikana. jäsenmaksun suuruus on edelleen pysynyt samana, eli 50,oo/nenä. Maksakaatten se seuran (Itä-Hämeen kansantanssijat ry) pankkitilille No: FI97 4212 1220 0098 76. Merkatkaa viesti-kenttään ainakin se, kenen jäsenmaksu on kyseessä.

Makasiinitanssit

Kuten jo aikaisemmin olen ilmotellut, Maksiinitanssit jatkuu ensi kesänä keskiviikkoisin. Järjestelyjä jatketaan samalla, hyväksi havaitulla systeemillä. Järjestelyryhmät pidetään samoina ja uudet jäsenet laitetaan ryhmiin mukaan. Mikäli joku ei pysty tai halua olla mukana järjestelyissä, niin laittakaa viestiä allekirjoittaneelle. Kesän yhtyeinä korostetaan paikallisuutta. IHKT.n houseband Puskan Sävel esiintyy neljästi, Satu-Maarit kaksi kertaa kuten myös Antti Aronen/Jouko Keskinen.

Virkistysmatka

Kesäkuussa on jäsenistöllä mahdollisuus lähteä IHKT.n virkistysmatkalle Kuopio Tanssii ja Soi festivaaleille. Lähtö on perjantaina 14. kesäkuuta ja kotiin palataan sunnuntaina 16 kesäkuuta. Matka taitetaan tilausbussilla ja majoitutaan Kuopion keskustassa sijaitsevaan Scandik Atlas-hotelliin. Matka kustantaa jäsenille maksimissaan satasen/jäsen. Sitovat ilmoittautumiset voi hoitaa harjoitusten yhteydessä Sappiinalla olevaan listaan viimeistään huhtikuun aikana.

Intoa harjoituksiin toivoo Tuomo.